Miriam Leemreijze

Therapieën

De cognitieve gedragstherapie
Cognitieve gedragstherapie is een psychotherapie die sterke nadruk legt op de samenhang tussen denken, voelen en handelen. Deze is sterk gericht op het actief beïnvloeden van uw gevoelens (angsten, depressies, woedegevoelens, etc.) en helpt u om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor uw gevoelsleven. Eventueel kan deze therapie (tijdelijk) worden gecombineerd met het gebruik van medicatie.
Cognitieve gedragstherapie

Schematherapie
Schematherapie is onder meer aantoonbaar effectief bij de behandeling van o.a. borderline problematiek. Maar ook bij andere aanhoudende persoonlijkheidsproblematiek is dit een effectieve therapie. D.w.z. dat deze problemen te maken hebben met oude ervaringen in de jeugd die zoveel invloed hebben gehad dat ze in het heden nog een grote rol spelen.
Schematherapie

EMDR
Eye Movement Desensitisation Reprocessing (EMDR) wordt gebruikt bij trauma’s zoals o.a. posttraumatische stress stoornissen. Deze zijn bewezen effectief hierbij. Deze trauma’s kunnen recent zijn maar kunnen ook oud zijn, b.v. in de jeugd kunnen er ingrijpende en indringende  levenservaringen  zijn die zo’n grote invloed uitoefenen dat ze niet weggaan  en nog steeds in bepaalde omstandigheden op kunnen treden. En als zodanig ook een groot deel van het dagelijks leven beïnvloeden. Zie ook op de website van het Trimbosinstituut waar overigens alle klachten/stoornissen vermeld zijn.
EMDR

ACT
Tegenwoordig wordt ook ACT gebruikt en dan met name wanneer iemand al een eerdere  cognitieve therapie  heeft gehad.  De ACT is een derde generatie cognitieve therapie. Hier wordt gebruik gemaakt van o.a. mindfulness . Dit is een behandelmethodiek die met name de laatste jaren  in Amerika sterk in opkomst is. Dit omdat cognitieve therapie niet altijd succesvol bleek. Uit onderzoek is vast komen te staan dat een psychotherapie altijd effectief is maar dat de therapeutische relatie, de mate waarin de cliënt en therapeut een klik hebben, het meest belangrijke is. Vandaar dat er tegenwoordig veel aandacht besteedt wordt aan de cliënt/therapeut relatie.
ACT

Praktijk voor Psychotherapie

Drs. Miriam Leemreijze
Diepenbrocklaan 28
4614 BM Bergen op Zoom

Telefoon: 0164 231 777